Artikler fra OPUS Consulting

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Ferdighetene bedrifter etterspør i 2020

Ferdighetene bedrifter etterspør i 2020

LinkedIn publiserte nylig en rapport om hvilke ferdigheter bedrifter etterspør i 2020. Vi går gjennom de 15 mest etterspurte ferdighetene.
Les mer
Disse personlige egenskaper går igjen hos de beste jobbkandidatene

Personlige egenskaper de beste jobbkandidatene deler

Ved nyansettelser er det avgjørende at kandidaten har rett erfaring. Vet du hvilke personlige egenskaper som går igjen hos de beste jobbkandidatene?
Les mer
Jobbintervju-spørsmål: Det viktigste du gjør før et jobbintervju er å forberede deg på å besvare vanlige jobbintervju-spørsmål godt. Slik kan du kapre drømmejobben!

Jobbintervju-spørsmål: Slik stiller du godt forberedt

Det viktigste du gjør før et jobbintervju er å forberede deg på å besvare vanlige jobbintervju-spørsmål godt. Slik kan du kapre drømmejobben!
Les mer
Jobbintervju: Hvordan gjøre et godt inntrykk?

Jobbintervju: Hvordan gjøre et godt inntrykk?

Et jobbintervju er din mulighet til å vise frem din kompetanse og erfaring. Slik maksimerer du sjansene dine til å gjøre et godt inntrykk på jobbintervjuet!
Les mer
8 steg for å øke produktiviteten til teamet ditt

Produktivitet: 9 tips for å få mer effektive ansatte

Som leder er du ansvarlig for dine ansattes resultater. Vi har undersøkt hvordan ledere går frem for å få maksimal produktivitet ut av sine medarbeidere.
Les mer
Hvordan suksessfulle bedrifter tiltrekker seg de beste kandidatene

Hvordan suksessfulle bedrifter tiltrekker seg de beste kandidatene

Suksessfulle bedrifter skapes av dyktige ansatte. Vi har undersøkt hvordan de mest suksessfulle bedriftene tiltrekker seg de beste kandidatene.
Les mer
opus-consulting dette tjener norske ekonomer

Økonomers lønn: Dette tjener norske økonomer i 2019

Lurer du på hva økonomer tjener i forskjellige bransjer og stillinger i Norge? Vi har sett på statistikkene for økonomers lønn og gir deg svaret. Se om du har riktig lønn!
Les mer
Hvordan ansette riktig person og unngå feilansettelser

Hvordan ansette riktig og unngå feilansettelser

En av de viktigste oppgavene du har som leder er å ansette riktige medarbeidere. Nøkkelen ligger i å bygge et team som er motivert og samarbeider godt.
Les mer
Karriereveileder: Hvordan velge riktig karriere

Karriereveileder: Hvordan velge riktig karriere?

Å velge karriere er en av de viktigste valgene vi alle må ta stilling til. Men hvordan går du frem for å velge? Slik går du frem for velge riktig karriere.
Les mer
Fremtidens lederegenskaper: Her er lederegenskapene ekspertene fremhever som viktigst for fremtidens ledere.

9 lederegenskaper for fremtiden

Vi har studert ledergeneskaper for fremtiden. Store endringer krever dyktige ledere. Her er egenskapene ekspertene fremhever som viktigst for fremtidens ledere.
Les mer
Innleie av arbeidskraft: Nylig vedtok Stortinget nye krav til innleie av arbeidskraft. Her er det du trenger å vite om midlertidige ansettelser og innleie av arbeidskraft i 2019.

Innleie av arbeidskraft: Nye krav til arbeidsgivere

Nylig vedtok Stortinget nye krav til faste ansettelser og adgangen til innleie av arbeidskraft. Her er det du trenger å vite om dine muligheter og forpliktelser.
Les mer
Syv tegn på at dine beste ansatte er i ferd med å slutte

Syv tegn på at dine ansatte er i ferd med å slutte

Ansatte som slutter og høyt gjennomtrekk er kostbart. Vi gjennomgår de viktigste tegnene på at dine ansatte er i ferd med å slutte, og hvordan du unngår å miste dem.
Les mer
LinkedIn profilen din kan være avgjørende dersom du er jobbsøker.

Hvordan lage en god LinkedIn profil for jobbsøkere

LinkedIn profilen din kan være avgjørende dersom du er jobbsøker. Hvordan kan du forbedre din LinkedIn profil og bli mer attraktiv på arbeidsmarkedet?
Les mer
Arbeidsmarked i endring: 75 millioner jobber forsvinner innen 2022 - men 133 millioner nye skapes

Slik blir fremtidens arbeidsmarked

Arbeidsmarkedet er i kraftig endring. Roboter og programvare tar stadig flere arbeidsoppgaver. Vi ser på hvordan arbeidsmarkedet vil utvikle seg fremover.
Les mer
Management for hire og interimledelse OPUS Consulting

Management for hire – erfarne ledere i midlertidige oppdrag

OPUS Consulting har erfarne management for hire konsulenter eller interimledere som kan tiltre på kort varsel. Vi kan gi deg en liste med kandidater i dag!
Les mer
Hvordan lykkes med endringsledelse

Hvordan lykkes med endringsledelse

Endringsledelse er en av de mest utfordrende oppgavene for alle ledere. Vi har sett på hvordan du kan skape gode endringsprosesser og håndtere motstand.
Les mer
God ledelse: Dette skal til for å bli en god leder i Norge

Ledelse: Hvordan bli en god leder

En god leder har ansvar for å skape best mulige resultater gjennom sine medarbeidere. Vi har samlet de beste tipsene om ledelse fra anerkjente eksperter.
Les mer
Hvordan skrive CV

Hvordan skrive en god CV som skiller seg ut

Å skrive en god CV kan være avgjørende for å sikre deg jobben du ønsker. Les våre tips til hvordan du lager en CV som sikrer deg en invitasjon til intervju.
Les mer
OPUS Consulting Rekruttering

Rekruttering av økonomer

OPUS Consulting er spesialister på rekruttering innen økonomi, regnskap og finans. Med 10.000 kandidater i vårt nettverk finner vi den som er riktig for deg
Les mer
Hvordan skrive en god jobbsøknad

Jobbsøknad: Hvordan skrive en god søknad som sikrer intervju

Jobbsøknaden skal fange interessen til leseren raskt og er din mulighet til å legge igjen et godt førsteinntrykk. Se hvordan du får en god jobbsøknad
Les mer
OPUS Consulting konsulenter innen økonomi, regnskap og finans

Konsulenter innen økonomi, regnskap og finans

Vi har sett på de viktigste fordelene med konsulenter innen økonomi, regnskap og finans. Har du et konkret behov sender vi deg gjerne liste med kandidater i dag!
Les mer
Hvordan tiltrekke seg og beholde ansatte fra millenniumsgenerasjonen

Millennials: Hvordan ansette og beholde talentene

Millenniumsgenerasjonen er svært attraktive kandidater for de fleste arbeidsgivere. Her får du ni tips for å tiltrekke deg, ansette og beholde de beste talentene.
Les mer
Innleie av økonomer

Når trenger du å leie økonomer

Innleie av økonomer kan være aktuelt ved en eller flere av følgende scenarioer som vi har tatt for oss under. Omorganisering og nedbemanninger...
Les mer
Få mest ut av samarbeid med rekrutteringsselskap

Få mest mulig ut av samarbeid med rekrutteringsselskap

Mange selskaper har erfaring med bruk av rekrutteringsselskaper, og denne kan være både god og dårlig. Rekruttering handler om må finne den...
Les mer
Fordelene ved å leie en konsulent

Fordelene ved å leie en konsulent

Leie av konsulenter kan være en smart løsning av flere grunner. Flere og flere selskaper har sett vekstmulighetene det gir når de ansetter konsulenter
Les mer
Referanser: Hvordan gjøre en grundig referansesjekk

Referanser: Hvordan gjøre en grundig referansesjekk

Referanser kan være nyttig for å få bekreftet ditt inntrykk av en kandidat. Vi gir deg ti tips for å gjennomføre en grundig referansesjekk før du ansetter en kandidat.
Les mer
Onboarding

Hvordan sikre en god onboarding

God onboarding av nyansatte gir et godt inntrykk av arbeidsgiver. Onboarding prosessen er en kritisk faktor i en arbeidstakers vurdering av sin nye arbeidsplass...
Les mer
Tegn på at du trenger en ny leder

9 tegn på at du trenger en ny leder

De fleste som etablerer en bedrift gjør det meste selv. Men etter hvert som virksomheten vokser, innser de fleste at det ikke lenger er optimalt.
Les mer
Innleie av leder

Når har du behov for å leie en leder

Å leie en leder, også kalt management for hire eller interimledelse, handler om å skaffe rask tilgang på rett lederkompetanse innenfor en begrenset...
Les mer