Når har du behov for å leie en leder - Opus Consulting Skip to content
Innleie av leder

Når har du behov for å leie en leder

Å leie en leder, også kalt management for hire eller interimledelse, handler om å skaffe rask tilgang på rett lederkompetanse innenfor en begrenset tidsperiode. Vi vil ta for oss forskjellige tilfeller hvor management for hire kan være aktuelt.

Selskapet har negativ utvikling

I en situasjon hvor en bedrift ikke klarer å nå sine mål og/eller har negative resultater, kan det være ideelt å få inn en utenfra som kan bistå med ny erfaring og se på saken med nye øyne.  En interimleder kan også iverksette prosesser som vil føre selskapet videre. Noen ganger kan det være enklere for en ekstern ressurs å komme inn og få gjennomført endringer hvor det kan være en del motstand, enn for en med lengre historikk i selskapet.

En toppleder eller mellomleder går av

Havner man i en situasjon hvor en toppleder eller mellomleder trer av ved ulike årsaker, trenger man ofte å finne en erstatter raskt. Oftest er den beste løsningen å leie en interimleder som kan tiltre på kort varsel. Interimlederen har tidligere fungert som toppleder og vil dermed kunne opprettholde normal drift i perioden frem til man finner en permanent løsning.

Ferdigstillelse av et prosjekt

Et åpenbart tegn på dårlig prosjektledelse ser man ved at interne prosjekter ikke blir ferdigstilt til avtalt tidspunkt. For å sikre at man kommer på rett spor kan en mulig løsning være å så raskt som mulig få inn en interim prosjektleder.

Andre tilfeller med behov for leie av leder

  • Ved oppkjøp og manglende ressurser for rask integrering
  • Misfornøyde kunder
  • Mindre god kvalitet på leveranser
  • Sykdom og fravær hos sentrale ressurser
  • Permisjoner

Siste Ledige Stillinger

Se Mer

Project Controller

ArbeidsgiverOPUS for kunde

Sted Oslo sentrum

Stillingstype Engasjement

Oppstart Snarest – november

Les mer

Group Controller

ArbeidsgiverOPUS Finance Recruitment AS

Sted Oslo Vest

Stillingstype Engasjement

Oppstart Snarest

Les mer

OPUS Consulting kan hjelpe

Er du økonom og ønsker nye utfordringer?

Bruk noen minutter på å registrere din CV, så øker du sjansen for at vi kan hjelpe deg med å finne din neste jobb innenfor økonomi, regnskap og finans.  Se våre ledige stillinger her

OPUS Consulting kan hjelpe din bedrift med leie av midlertidige konsulenter innen økonomi, interimledelse eller management for hire, samt rekruttering til stillinger innen økonomi, regnskap og finans. Vi har et stort nettverk og går derfor aldri tom for gode kandidater.

Ta kontakt med oss i dag dersom du har et konkret behov for bemanning.

Roald Wallestad<br><span style="opacity:0.8;font-weight:100;font-size: 0.85em;">Managing Director</span>

Roald Wallestad
Managing Director

Roald Wallestad etablerte OPUS i 2002 som det første spesialiserte rekruttering- og konsulentselskapet for økonomer i Norge. Roald er Norges mest erfarne rådgiver på rekruttering, management for hire og utleie innen økonomi, regnskap og finans. Roald har bred erfaring fra både fag- og lederstillinger innen økonomi, finans, regnskap og revisjon.

For Kandidater

Registrer deg for å motta varsel om ledige stillinger og oppdrag.

Vi kontakter deg

Legg igjen dine kontaktdetaljer og vi tar kontakt for en prat om hvordan vi kan hjelpe deg med dine rekrutteringsbehov

Del denne artikkelen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Hva tjener en økonom?

Ønsker du å vite hvilket nivå lønningene ligger på for økonomer i forskjellige stillinger, sektorer og med forskjellig utdanning?